Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nis holder jul


Beskrivelse


Nissen Nis bor på Teas loft. Teas mor og far tror ikke på nisser, men det gør Tea. I 24 kapitler følger vi Nis' og familiens oplevelser i løbet af december.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2019

af

af

Marion Tirsgaard

d. 26. juli 2019

Nissen Nis bor på Teas loft, spiser risengrød, går til bal, kælker og bliver gift med nissepigen Mille. Letlæst julekalenderbog i lix 5 med 24 kapitler. Til begynderlæsere fra 6-8 år.

I 24 korte kapitler møder vi Nissen Nis, der bor på loftet hos Tea og hendes familie. Nis oplever mangt og meget i løbet af december, hvor han både tager til byen, bliver hejst op i en flagstang, får en kone og prøver at fange en and til julemaden. Bogen er skrevet i lix 5/lettal 12, har mange illustrationer og afsnit i teksten og en god afstand mellem linjerne. Bogen er en samlet udgave af tidligere bøger om Nis, som vi mødte første gang i Nis og grødenNis i bad & Nis og kagenNis og lyset fra 2003. Derudover findes der bl.a. Nis i bad & Nis og kagen og Nis og lysetI 24 korte kapitler møder vi Nissen Nis, der bor på loftet hos Tea og hendes familie. Nis oplever mangt og meget i løbet af december, hvor han både tager til byen, bliver hejst op i en flagstang, får en kone og prøver at fange en and til julemaden. Bogen er skrevet i lix 5/lettal 12, har mange illustrationer og afsnit i teksten og en god afstand mellem linjerne. Bogen er en samlet udgave af tidligere bøger om Nis, som vi mødte første gang i Nis og grøden fra 2003. Derudover findes der bl.a. og Nis og lysetI 24 korte kapitler møder vi Nissen Nis, der bor på loftet hos Tea og hendes familie. Nis oplever mangt og meget i løbet af december, hvor han både tager til byen, bliver hejst op i en flagstang, får en kone og prøver at fange en and til julemaden. Bogen er skrevet i lix 5/lettal 12, har mange illustrationer og afsnit i teksten og en god afstand mellem linjerne. Bogen er en samlet udgave af tidligere bøger om Nis, som vi mødte første gang i Nis og grøden fra 2003. Derudover findes der bl.a. Nis i bad & Nis og kagen og .

Det er en fin kalenderudgave af bøgerne om Nis, der vil give begynderlæsere en følelse af at læse en rigtig bog på grund af dens mange sider. Historierne og illustrationerne om Nis' mange julestrabadser er hyggelige og oser af gammeldags jul med sne, risengrød og nisser på loftet.

Af andre letlæsningsbøger om julen til begynderlæsere er fx Mollys julLuna er vild med lys og Luna er vild med lys, men det er som regel enkeltstående historier og ikke en kalenderbog med 24 afsnit. Bogen ligner de tidligere udgaver i både indhold og layoutAf andre letlæsningsbøger om julen til begynderlæsere er fx Mollys jul og , men det er som regel enkeltstående historier og ikke en kalenderbog med 24 afsnit. Bogen ligner de tidligere udgaver i både indhold og layout.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 7 (2019)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 7 (2019)