Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nis i bad & Nis og kagen


Beskrivelse


To historier om Nis. Nis skal i bad, men han hader at blive våd. Hop nu op i baljen så jeg kan skrubbe dig, siger Mille. I "Nis og kagen" smager Nis på alle kagerne i kagedåsen. De smager godt. Tea og mor bliver godt sure.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 4. nov. 2015

To historier om Nis. I den første skal Nis i bad, men han hader det. Mille siger, han skal hoppe ned i baljen, så hun kan skrubbe ham. I den anden historie smager Nis på alle kagerne i kagedåsen, da mor og Tea er gået ind i stuen. Til børn på 7-8 år.

Nis vil ikke vaskes, og da han har siddet i baljen lidt, springer han op og tager sit tøj på. Uheldigvis glider han i noget vådt og ryger lige tilbage i baljen med alt tøjet på. I "Nis og kagen" finder Tea og mor ud af, at det må være Nis, som har spist af deres kager. De går op på loftet og laver en aftale med ham, så det ikke sker igen. Der er illustrationer på alle sider i bogen. Det er tegninger malet med vandfarver. Tekst og tegninger fylder ca. lige meget på siderne. Bogen har lix 5.

Det er to dejlige finurlige historier. Tegningerne er meget søde og hyggelige.

Der findes i forvejen en hel serie med Nis fx Nis og kælkenOtto i Skotland. Humoren minder om Fleischers Otto-bøger fx Otto i SkotlandDer findes i forvejen en hel serie med Nis fx Nis og kælken. Humoren minder om Fleischers Otto-bøger fx .