Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nis og huen


Beskrivelse


Nis jagter en ræv i skoven. Han taber huen. Hjemme på loftet finder han Teas fars sommerhat. Mille griner af hatten. Heldigvis finder hun huen, så Nis igen ligner en rigtig nisse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2009

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 16. okt. 2009

9. og 10. bog fra serien af søde små jule-letlæsningsbøger om Nis' gøremål. Frilæsningsbøger for 7-8-årige børn, der netop har knækket læsekoden. Lix 5.

Forfatter og illustrator er begge velkendte indenfor genren. Frugten af deres samarbejde er to søde veldrejede bøger, der indholdsmæssigt drejer sig om Nis' travle liv. Teksten er sat i overskuelige blokke. Den består af helsætninger og direkte tale. Susanna Hartmanns illustrationer underbygger og støtter den letlæselige tekst. I Nis i byen tager Nis til byen for at købe en julegave til Mille. Der er juletravlhed, og alle skubber, så Nis bliver sur. Han kigger på alle de fine ting, men der er for lange køer. Nis bliver træt og savner skoven. Han hopper på ladet af en cykel og finder en sten på sin vej, som han vil sætte i en ring til Mille til jul. I Nis og huen jagter Nis en ræv. I sin iver opdager han ikke, at han taber huen. Hjemme på loftet finder han Teas fars sommerhat. Mille griner. Heldigvis finder hun huen, så Nis igen ligner en rigtig nisse. Bøgernes omslag fremtræder indbydende, og bagsideteksten dækker indholdet.

Bøgerne ligner de øvrige 8 i serien.

De små julebøger vil blive læst i julemåneden af indskolingens elever. Bøgerne i serien er velegnede som fritidslæsning.