Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nis og lyset


Beskrivelse


Seks historier om Nis, der bor på loftet hos pigen Tea. Nis får et kalenderlys, går Lucia, får besøg af nisseveninden Mille, frier til Mille, går i kirke og får ved en fejl mandelgavemandlen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2016

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 1. nov. 2016

Seks nye historier om Nis. Nis bor på loftet hos pigen Tea, og han er tit lidt uheldig. Søde og sjove julehistorier, som 7-8-årige selv kan læse.

I "Nis og lyset" er det 1. december, og Nis køber et kalenderlys. Han har ingen stage, så lyset vælter og sætter ild til noget hø. I "Nis og Lucia" skal Tea være Lucia-brud. Det forstår Nis ikke helt, for er en brud ikke noget med at blive gift? I "Nis får besøg" kommer Mille på besøg. Han gør rent og laver grød, men grøden brænder på. I "Nis og ringen" laver Nis en ring til Mille. Han vil spørge om hun vil giftes. I "Nis i kirke" tager Mille og Nis i kirke, men orglet larmer noget så forfærdeligt! I "Nis får en mandel" kommer mandlen ved en fejl i Nis' grød.

Historierne om Nis er varme og sjove fortællinger, der behandler julen på en genkendelig måde. De er enkle og lette at læse, med korte sætninger, og et layout, der er til at overskue for begynderlæsere. På hver side er der hyggelige illustrationer, der understøtter handlingen. Bøgerne om Nis egner sig derfor godt til små læsere, der selv vil læse en julehistorie.

Der findes allerede en del bøger om Nis, og denne samling er helt på linje med de øvrige. Den seneste er Nis i bad & Nis og kagenPalle laver julepynt. Humoren minder om Palle-bøgerne, fx Palle laver julepyntDer findes allerede en del bøger om Nis, og denne samling er helt på linje med de øvrige. Den seneste er Nis i bad & Nis og kagen. Humoren minder om Palle-bøgerne, fx .