Bøger / skønlitteratur til børn

Nisse og dompap - efterår


Beskrivelse


Billedbog. Sammen oplever Nisse og hans ven dompappen efteråret. De modne æbler, de lækkersultne hvepse, spindelvæv, kastaniedyr og regn og blæst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2010

af

af

Ulla Møller

d. 28. juni 2010

Den første af fire bøger om årstiderne, beregnet for de yngste fra to år. Bogen er velegnet til samtale mellem barn og voksen om alle efterårets herligheder og til emnearbejde i vuggestue og dagpleje.

Kåre Bluitgen har skrevet flere billedbøger, heriblandt flere bearbejdelser til børnehøjde af kendte klassikere. Sammen med Mette Marcussen udgav han i 2008 den vellykkede Løgsuppe til tiden. Denne nye titel giver i tekst og billeder en fin skildring af alt det, der karakteriserer efteråret. Dejlige æbler og lige så dejlige vandpytter, hvepse og andre insekter, kastaniedyr og græskarmænd, regn og blæst. Farvevalget i Mette Marcussens akvareller rummer hele efterårets glød, sammen med den enkle tekst, en sætning på hver side, der udgør en lille fortælling, fanger de efterårets sjæl. Hovedpersonen Nisse er en helårsnisse, der ikke er meget større end sin ven dompappen. Hans røde hue og dompaps røde bryst lyser op i alle de gyldne efterårsfarver.

Andre billedbøger om efteråret for de yngste er Liesbet Slegers Noa og efteråret, 2008, Annemie Berebrouckx Anton om efteråret, 2008 og den fotografiske billedbog Efterår 2005 af Mats Wirström.

En lyrisk skildring af efteråret i tekst og billeder, og af alle de oplevelser netop den årstid byder på. Det bliver spændende at opleve de øvrige årstider i selskab med Nisse og hans ven dompappen.