Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Nissen


Beskrivelse


Nissen i danske sagn, eventyr og billeder illustreret med fotografier af strikkede nisser, samt fremstillingsvejledninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Andreasen

2008

Hjemmelavede nisser kan fremstilles på mange måder. Her er der tale om den strikkede slags med så mange detaljer, at målgruppen er den voksne med nogen erfaring ud i strikkekunsten.

Af bogens mange farvefotos af nisser til enhver lejlighed fremgår det, at det er traditionelle nisser med tydeligt hjemmelavet præg. Store som små. Som puder, grydelapper og tehætte eller bare som pynt. Flere med inspiration fra gamle julekort. Selve opskrifterne fylder 2. halvdel af bogen i meget komprimeret og noget uoverskuelig form. Fremstillingsvejledningen bagest har arbejdstegninger, der desværre er for utydelig i trykket. Til en del af nisserne er der ikke opskrifter. De skal tilkøbes. Mellem de mange nisseillustrationer er indføjet nogle kulturhistoriske oplysninger. Bogen vil således flere ting, men er i sit layout for usammenhængende og mangler derfor appel.

Forfatteren kendes fra bl. a. Stjernetegn i strikkedesign, 2003. I sin stil er bogen milevidt fra tidens mange lækre håndarbejdsbøger, men opskrifterne fungerer på sine præmisser udmærket. I andre af de mere inspirerende nissebøger, som fx Nisseliv, 1998, ses strik ofte i kombination med syning.

En nissebog for den, der er til gammeldags strikkede nisser og bare har brug for nogle opskrifter.