Bøger / skønlitteratur til børn / kalenderhistorier

Nisser i nød


Beskrivelse


Nisserne fra Nisseland mister hele deres forråd af risengryn og må derfor drage mod Det Lille Land, hvor alle på nær Skattemanden glæder sig til besøget. Vil det lykkes for børnene Mus og Annemona at redde nisserne fra den evige nissesøvn og fra Skattemandens skumle planer?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2009

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 16. sep. 2009

Jule-oplæsningsbog i 24 kapitler for de 5-10-årige om nisser. Både til hjemmet og skolen.

Både forfatter og illustrator til denne julekalenderhistorie, behøver vist ingen nærmere præsentation. I 24 kapitler fortæller Bodil El Jørgensen om nisserne fra Nisseland, der mister hele deres forråd af risengryn og må drage mod Det Lille Land, hvor folk har set nisserne på tv og glæder sig til de kommer på besøg. Det Lille Land ledes af Skattemanden og hans hjælpere Spink og Spar og de glæder sig ikke til nisserne kommer. For de har helt andre planer med Det Lille Lands økonomi end at skulle brødføde en stor flok sultne nisser. Heldigvis for indbyggerne i Det Lille Land, og for nisserne, er de to opvakte børn Annamona og Mus klar til at redde nisserne fra den evige nissesøvn og forpurre Skattemandens planer. Handlingen er efter den klassiske julefortællings skabelon. En "cliffhanger" afslutning til hvert kapitel og alle tråde reddes ud. Sproget er forholdsvis mundret med megen dialog og sjove navne. Nisser i nød er oprindeligt et teaterstykke og er måske derfor meget visuel i sin sproglige fremstilling. Peter Bay Alexandersens farverige illustrationer giver meget liv og sjov julestemning til historien.

Der er mange julehistorier. Denne kalenderhistorie minder i stil og spænding om DR's tv-julekalender Nissebanden.

En morsom og hyggelig julekalenderhistorie, der ikke er epokegørende, men rar at hygge sig med i julemåneden. Både hjemme og i klassen.