Bøger / faglitteratur

Niveaudeling i folkeskolen? : et debatoplæg


Beskrivelse


Debatbog, som diskuterer niveaudelingen i folkeskolen og belyser den i historisk og politisk perspektiv fra lovgivningsarbejdets begyndelse i 1991 og frem til 2010.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. juli 2011

Dette debatoplæg om niveaudeling i folkeskolen henvender sig overvejende til folk med særlig interesse i diskussionen for og imod niveaudeling. Eksempelvis lærere, skoleledere og politikere. Bogen er ikke en vejledning i, hvordan man niveaudeler, men et debatoplæg, som præsenterer og diskuterer indførelsen af niveaudeling i folkeskolen med særligt fokus på perioden fra lovgivningsarbejdet begyndte i 1991 og frem til nu. Bogen kan desuden have stor relevans for lærerstuderende både som baggrundsviden eller i forbindelse med opgaveskrivning.

Sten Sjørslev fører læseren direkte ind i diskussionen for og imod niveaudeling for dernæst at belyse emnet i et historisk og politisk perspektiv. Han gennemgår baggrunden for selve debatten og udviklingen indenfor niveaudeling suppleret med citater fra debatten og lovgivningen på området. To af hovedaktørerne i debatten er undervisningsministrene Ole Vig Jensen og Bertel Haarder, som begge er blevet interviewet til denne udgivelse. Bogen er et interessant debatoplæg, som argumenterer godt og giver en god baggrundsviden om niveaudeling.

Denne bogs målgruppe kan også have interesse i at læse Den nye ulighed, 2007.

Interessant og velbegrundet debatoplæg om niveaudeling i folkeskolen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 8. nov. 2011

af

af

Louise Nabe-Nielsen

d. 8. nov. 2011Informationer og udgaver