Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noa bygger en raket


Beskrivelse


Noa har set en flot raket i en bog, som han gerne vil bygge. Han har alt, hvad han skal bruge, men det driller, og Noa krøller det hele sammen. Nu mangler han en toiletrulle, så han kan starte forfra.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 23. aug. 2017

Noa har set en flot raket i en bog. Sådan én vil han gerne bygge. Letlæsning for 7-8-årige med lix 10 og lettal 16.

Noa finder alt, hvad han skal bruge for at bygge en raket. Der skal både bruges lim, saks, maling, toiletrulle og meget andet. Desværre går det ikke helt, som Noa planlægger. Han krøller det hele sammen og beslutter sig for at lave en ny. Han mangler bare lige en tom toiletrulle... Bogen indleder med en kort vejledning til forældre i, hvordan man fremmer en god læsestart. Bogen har hårdt omslag.

De fleste børn har prøvet at skabe eller bygge noget ud af en toiletrulle, og i denne bog får man næsten lyst til at gå i Noas fodspor og selv forsøge sig med en hjemmelavet raket. Forfatteren er da også vant til at inspirere store og små til gør-det-selv-projekter med bøger som fx Weekend. Historien er i sig selv ikke så vidtløftig, men sammen med de herlige illustrationer, får teksten liv og humor - fx på opslaget, hvor Noa er i gang med at skylle en masse toiletpapir ud, mens en taleboble med trækbasun giver et billede på den lyd, det medfører.

Andre letlæsningsbøger om børn, der er i gang med gør-det-selv-projekter er Diva vil have et slotPalle flyver med drage eller Palle flyver med drage, hvor Palle og hans skøre far går i gang med at bygge en drageAndre letlæsningsbøger om børn, der er i gang med gør-det-selv-projekter er Diva vil have et slot eller , hvor Palle og hans skøre far går i gang med at bygge en drage.