Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noa og Lili


Beskrivelse


Om børnene Noa og Lili og deres familie. At få en mus i fødselsdagsgave er et problem, når katten Zap hellere vil slås. Børnene får også en lille hundehvalp. På en gåtur møder de kamphunden Tarzan, som også vil slås.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2015

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 27. nov. 2015

Med korte lydrette ord fortælles om Noa og Lili. En mus i fødselsdagsgave er et problem, når katten Zap hellere vil slås. Børnene får også en lille hundehvalp. På en gåtur møder de kamphunden Tarzan, som også gerne vil slås. Fra 6 år.

Noa og Lili bor i et gammelt hus ved siden af deres morfar. Lili fejrer sin fødselsdag på cafe sammen med familien. Her får hun sin fødselsdagsgave, en lille mus. Den skal bo i et bur, men løber ud en dag. Det kan katten Zap lide. Morfar er sød og forærer børnene en lille hundehvalp. De leger med den og passer den. En dag går de ud af haven med hunden, selvom de ikke må. Det går fint, indtil de møder kamphunden Tarzan. Det er heldigt, at de kan sende en SMS til morfar, da det går galt. Teksten er skrevet med lydrette ord på en eller to stavelser i korte sætninger. Der er farvelagte tegninger på udvalgte sider, og teksten er tydeligt adskilt fra illustrationerne. Bogen er en del af "Læsestrategens tekster", som er en serie tekstbøger til differentieret læseundervisning.

En fin bog til den allerførste læsning. Den lydrette tekst vil appellere til begynderlæseren, som kan identificere sig med de små historier. Dejligt med en tekstbog med mange historier og mange sider, i alt 60.

I Nana og Silas på kælkDen stædige mus kan man også også læse om en dreng og pige. I Den stædige mus kan man læse om en lille musI Nana og Silas på kælk kan man også også læse om en dreng og pige. I kan man læse om en lille mus.