Bøger / skønlitteratur til børn

Noa på potte


Beskrivelse


Billedbog. Noa er klar til at smide bleen og tisse på potte. Første gang sker der ikke noget. Men pludselig, mens han leger, er hans underbusker våde. Til sidst lykkes det at komme på potten i tide.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 15. okt. 2013

Bog nummer elleve om den lille dreng Noa. Bogen henvender sig til børn fra ca. 2 år. Bogen kan være en hjælp til både forældre og dagplejere/pædagoger i pottetrænings-processen.

Belgiske Slegers har efterhånden rigtig mange pege- og billedbøger stående på de danske biblioteker. Her er endnu en om Noa, der denne gang vil af med bleen. Bogen indledes og afsluttes med et lille digt, der handler om Noas afsked med bleerne. Der er ligeledes en kort introduktion til bogen henvendt til forældrene. Ellers fortælles der om Noas debut i underbukser uden ble. Første gang Noa sætter sig på potten, sker der ikke noget. Så går han hen og leger videre, men pludselig er underbukserne våde. Noas mor trøster ham og fortæller, at han skal mærke efter en kildren i maven. Den kildren mærker Noa senere, og så er der gevinst. Noa slutter naturligvis pottebesøget af med at vaske hænder. En meget typisk pottetræning-fortælling serveret via en tekst, der er lige til at gå til, og nuttede tegninger i den nutidige, flamske stil med pangfarver og en naiv streg.

Bogen minder utroligt meget om andre billedbøger om samme emne som fx Amants Nadim på potten og Ouds Lasse på potten. De er i nærmest identisk stil, hvad angår lay-out, illustrationer, plot og tekst. Bogen her skiller sig ikke ud fra de andre. Heller ikke kvalitetsmæssigt.

Trænger man til at få suppleret pottetrænings-billedbøgerne, eller vil man gerne have et komplet sæt af Noa-serien, er bogen oplagt at købe. Ellers ikke.