Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noah får en halv hest


Beskrivelse


Nanna og Noah går til ridning. De kan begge godt lide heste. Nanna synes, at Noah skal ønske sig en halv hest til sin fødselsdag. Kan man få en halv hest? Hvordan ser en halv hest ud?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 14. jan. 2009

Begynderlæsere i 1. klasse får her en udmærket historie til selvlæsning og læsetræning.

Bent Faurby, der gennem mange år har lavet letlæsningsmaterialer - både fag- og skønlitteratur - har her lavet en udmærket historie om Nanna og Noah, der begge er interesseret i heste og går til ridning. Nanna får den ide, at Noah skal ønske sig en halv hest i fødselsdagsgave, når han bliver 11 år. Ventetiden er lang og spændingen stor, men han får hesten. Forfatteren kommer med historien rundt om fordommene mod drenge, der dyrker ridning. En rigtig god hverdagshistorie, hvor min eneste anke er alderen på hovedpersonerne og målgruppen af læsere, hvilket læserne nok abstraherer fra. Sproget er dialogrigt og let at læse - lix 06 - og Otto Dickmeiss' illustrationer rammer fint historiens pointer.

Her har vi en hestebog for de første selvlæsere, som læseteknisk og layoutmæssigt ligger i den bedste ende af mængden af letlæsnings- og læsetræningsbøger.

Fin læsetræningsbog for de første læsere, der fanges af såvel forsideillustrationen som bagsideteksten.