Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noans mærke


Beskrivelse


Fantasy. En gruppe børn bor på en ø, hvor man sendes bort, hvis man bliver vred. En dag stikker Noan og hans ven af for at befri en gruppe børn, der holdes som slaver af den onde Rudin. Kun Noan, der har et særligt rødt mærke, kan tæmme det monster, der vogter over børnene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 23. maj 2014

Fantasy. Bogen er en del af letlæsningsserien Dynamo, som er henvendt til børn i alderen 10-14 år. Bogen har korte afsnit, læsevenlig sats og et lix-tal på kun 10, og er derfor meget velegnet til knap så sikre læsere.

Dette er historien om en gruppe børn, der bor på en ø, hvor man ikke må vise vrede. De styres af Nidur, som tager sig omsorgsfuldt af børnene, så længe de ikke viser tegn på den forbudte følelse, som ifølge Nidur er vrede. Bryder de denne regel, sendes børnene væk fra øen. Jeg-fortælleren er uden navn. Sammen med vennen Noan stikker han af fra øen for at drage til byen og bryde den onde Rudins magt. Her holdes en gruppe børn som slaver og terroriseres af et grufuldt fabeldyr - en såkaldt mantikora. Kun Noan, med sit særlige røde mærke, kan bryde ondskaben. Bogen kan på den ene side nydes som den aktionfyldte fantasyroman, den er. På den anden side handler den om undertrykte følelser, vrede, venskab og mod. Undervejs i bogen er s/h illustrationer. Forsiden er i brune nuancer og virker desværre lidt kedelig, ligesom bagsidens tekst ikke siger ret meget om bogen. Rigtig synd, da historien er yderst velskrevet, og to aktive medlæsere var fra start til slut fanget af historien. Det er forfatterens debutroman. Illustrator er kendt fra andre børnebøger, bl.a. Zone 5.

Format og typografisk sats ligner de øvrige i Dynamo-serien.

Letlæst og velskrevet fantasy fortælling, hvor både historie og tempo fanger. Desværre kræver både forside og bagsidetekst formidling.