Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nobody


Beskrivelse


Fantasy. Manden Jack forsøger at dræbe familien Dorian, men det yngste barn undslipper og søger over til en nedlagt kirkegård, hvor det bliver adopteret af spøgelsesægteparret Mr. og Mrs. Owens. De giver barnet navnet, Nobody. Men Manden Jack er stadig på sporet af Nobody.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2009

af

af

Vera Hollerup

d. 8. okt. 2009

Denne nye børneroman af Neil Gaiman henvender sig til læsere fra 12 år og opefter. Den smukke og elegante forside signalerer mystik og uhygge.

Neil Gaiman har lagt navn til mange udgivelser - både tegneserier og romaner. I Danmark har vi bl. a. fået romanerne Coraline, 2003, der foreligger som grafisk roman og film - samt Stjernestøv, 2000. Hans bøger tager oftest emner op fra fantasiens overdrev. Det er også tilfældet med denne bog, der barskt indledes med, at en familie bliver udryddet af den mystiske knivmorder, manden Jack. Familiens yngste på halvandet år undslipper ved et tilfælde og går ind på den nærliggende nedlagte kirkegård. Her bliver han adopteret og oplært af et barnløst spøgelsesægtepar, Mr. og Mrs. Owens, der giver ham navnet, Nobody. Men manden Jack er stadig på sporet af Nobody. Det er en utroligt spændende, fascinerende og anderledes børneroman, som sagtens kan læses af voksne Neil Gaiman-fans. Gaiman er i besiddelse af en gudsbenådet fantasi, og man føler sig utroligt godt underholdt af denne pragtfulde dannelsesfortælling, der foregår på en kirkegård, som er et univers i sig selv. Sprog og fortællestil er hypnotiserende, fejende flot. Flotte er også Chris Riddels pragtfulde tegninger, som fantasy-læsere vil kende fra serien Historier fra Kanten.

Til denne målgruppe kan også anbefales serien Historier fra Kanten af Paul Stewart og Chris Riddell.

En original, spændende og velskrevet fantasy-roman, som man har svært ved at lægge fra sig.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 11. sep. 2017

En typisk Neil Gaiman fortælling, der pirker til fantasien og spreder hyggelig uhygge. Gaiman er en eminent historiefortæller. ’Nobody’ er ingen undtagelse. Den uhyggelige mand Jack er udsendt for at ...


Jyllands-posten

d. 31. okt. 2009

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 31. okt. 2009


Berlingske tidende

d. 11. dec. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 11. dec. 2009


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 8 (2009)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 62, nr. 8 (2009)