Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Nødhjælp


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2013

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. mar. 2013

Bogen egner sig til fælleslæsning, til faglig læsetræning og til frilæsning. Fra 9 år/ 3. kl.

Nils Hartmann har med denne fagbog, til mellemtrinnet, beriget serien De små fagbøger. Bogens layout ligner de øvrige i serien. Brødteksten er sat i to spalter i blokke på 2-5 linjer. Svære begreber er delt eller sat i kursiv og forklaret i margin, ligesom udtale af navne er "lyderet" i parentes. Der er anvendt en stor læsbar typografi, og bogen er gennemillustreret af fotos, der underbygger teksten. Emnet nødhjælp bliver forklaret, og læserne kan læse om episoder og katastrofer, der kræver nødhjælp fx Tsunamien i Asien, børn i krig eller på flugt, verdens fattigste og om klimaforandringer, der forårsager katastrofer og sygdom. En oversigt over historiske katastrofer, der har krævet nødhjælp, bliver forklaret. Forfatteren tager udgangspunkt i barnet. Der er to opslag om pionerer indenfor nødhjælp, Florence Nightingale og grundlæggeren af Røde Kors, Henry Dunant. Hvordan man hjælper og hvilke foreninger og organisationer, der findes, er oplistet med links til hjemmesider.

Emnet er beskrevet i andre titler fra samme serie fx Fremtidens klima, Krig, Vietnam, Våben og Tanzania samt om børns vilkår i Børnenes U-landskalender.

Bogen giver børn en forståelse for, hvad nødhjælp er. Den tager udgangspunkt i barnet i nød, således at danske børn kan forstå problematikker og sætte sig i de nødlidende børns sted. Anbefales til fælleslæsning.