Bøger / faglitteratur / essays

Nøgenhed


Beskrivelse


Består af 10 essays og rummer bl.a. refleksioner over Kafka, det samtidige, sabbatten, kroppen og nøgenhed. Om identitet, frelse og forholdet mellem magt og krop.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 8. feb. 2012

Agambens bøger er skrevet i spændingsfeltet mellem litteratur og politisk filosofi og målgruppen er fagprofessionelle og studerende inden for dette felt.

Giorgio Agamben født 1942 er en italiensk filosof, som i sine skrifter og forelæsninger primært har beskæftiget sig med forholdet mellem stat og menneske og kritik af magten. Hans internationale anerkendelse er voksende. Nærværende bog består af 10 essays og rummer bl.a. refleksioner over Kafka, det samtidige, sabbatten, kroppen og nøgenhed. Det sidste essay er bogens længste og har givet bogens titel. Et langt efterskrift ved ph.d. stipendiat Lars Östman fremstiller de grundlæggende forudsætninger for at kunne forstå den teologiske og filosofiske ramme for bogen og essayet om nøgenhed, som rummer referencer til 1. Mosebog og moderne teologi. Bogen er temmelig vanskelig at gå til både sprogligt og indholdsmæssigt.

På dansk er tidligere udkommet Hvad er et dispositiv, 2010 som rummede 3 forelæsninger i teoretisk filosofi og Undtagelsestilstand, 2009.

En essaysamling på et højt akademisk niveau af den italienske filosof Agamben om identitet, frelse og forholdet mellem magt og krop.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 5, nr. 3 (2017)

af

af

Simon Okholm

Årg. 5, nr. 3 (2017)


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 21 (2012)

af

af

Lars Albinus

Årg. 102, nr. 21 (2012)