Bøger / faglitteratur

Nøglen til lykke : at modvirke social stress hos hunde


Beskrivelse


Om sammenholdet mellem hunde, følsomme relationer mellem individer i en flok, social stress og normal stress, og om hvordan hunde genetisk er indstillet til at være venlige overfor deres relationer, samt om hvordan man som menneske og hundeejer styrker båndene til sin hund og undgår social stress.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 26. aug. 2016

En bog om, hvorfor det er så vigtigt at møde sin hund med venlighed og være opmærksom på at dens behov tilgodeses, så en stressreaktion undgås. Til alle hundeejere, der er interesserede i hundeadfærd.

Anders Hallgren er et kendt navn indenfor hundepsykologien og har en række udgivelser bag sig. Denne handler om hvordan man modvirker social stress hos hunde. Den sætter fokus på vigtigheden af en venlig relation i forholdet til sin hund, og hvordan man ved at tilgodese dens sociale behov undgår stress. Bogen består af 5 kapitler, der kommer ind på bl.a. sammenholdet mellem hunde, følsomme relationer mellem individer i en flok, social stress og normal stress, og hvordan hunde genetisk er indstillet til at være venlige overfor deres relationer, samt til sidst hvordan man som menneske og hundeejer styrker båndene til sin hund og undgår social stress.

Bogen er med sine bare 72 sider meget overkommelig at læse. Der er mange afsnit, og de er alle skrevet kort og præcist. Hallgren formår at trække det vigtigste frem og spare læseren for en masse unødigt fyld. Det kan både være en fordel og en ulempe, og hvis man vil have yderligere teori og fordybe sig mere, må man søge anden litteratur.

Hvis man vil læse mere om stress hos hunde har Hallgren udgivet Stress, angst og aggression hos hunde, der handler udelukkende om forskellige former for stress, samt forebyggelse og helbredelse.