Bøger / skønlitteratur / roman

Nøglen til Rebecca


Beskrivelse


Spionroman fra ørkenkrigen i 1942 om en engelsk efterretningsofficer, der jagter en tysk spion, som har haft held med at sende vigtige efterretninger til general Rommel.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2016

af

af

Per Månson

d. 8. sep. 2016

Alex Wolff, der er tysk-araber, kommer under 2. verdenskrig til Cairo, hvor han opsnapper vigtige engelske planer til hjælp for tyskernes krig i Nordafrika. For læsere af klassiske spionromaner.

Alex Wolff lever skjult hos sin elskerinde i en husbåd på Nilen. Elskerinden hader den engelske kolonimagt og hjælper Alex med at skaffe hemmelige planer om den engelske krigsførelse, som han kan sende videre til de tyske tropper. Vandam i den engelske efterretningstjeneste er på sporet af Wolff, der dog gang på gang snyder ham indtil Vandam også får en kvinde på sin side: jødiske Elena. Det er en af Folletts tidlige romaner, der første gang udkom i 1980.

Trods knap fyrre år på bagen holder romanen stadig som en spændende klassisk spionroman med masser af intriger på kryds og tværs.

For læsere af fx Eric Ambler og Graham Greene Giganternes faldJordens søjler Jordens søjlerFor læsere af fx Eric Ambler og Graham Greene Giganternes fald .


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Niels Borgen

d. 18. dec. 2018

I Ken Foliets nyeste spionroman, Nøglen til Rebecca, befinder vi os i Ægypten i 1942 i tiden før El Alamein. En tysk spion af tysk-arabisk afstamning er nået til Cairo, hvor det lykkes ham atsende vigtige efterretninger til Rommel i ørkenen. Vi følger bogens egentlige hovedperson, den engelske efterretningsofficer, William Vandams jagt på spionen. Handlingen er spændende og velfortaltog som et ekstra plus leverer Follett et godt stykke inde i bogen en overraskelse: Han inddrager en tredie part, den spirende ægyptiske selvstændighedsbevægelse, som kommer til at spille enafgørende rolle i forløbet. - Personbeskrivelsen er fyldig, Follett gør en del ud af at skildre personernes bevæggrunde, hvad der er tilfredsstillende for læseren - og befordrende for handlingen,idet forf. lader personernes tilbøjelighed spille en betydningsfuld rolle for forløbet. - Miljøet - Cairo - virker troværdigt. En spændende bog, der har en del ligheder med Storm-øen m.h.t.strukturen i plot og handling, ogm.h.t. den vigtige rolle de kvindelige hovedpersoner spiller.


Fyens stiftstidende

d. 4. sep. 1981

af

af

-k

d. 4. sep. 1981


Lands-avisen Aktuelt

d. 8. sep. 1981

af

af

Ole Michelsen

d. 8. sep. 1981


Berlingske tidende

d. 1. sep. 1981

af

af

Marianne Juhl

d. 1. sep. 1981


Jyllands-posten

d. 14. sep. 1981

af

af

L.

d. 14. sep. 1981


Weekendavisen

d. 11. sep. 1981

af

af

Henrik Neiiendam

d. 11. sep. 1981