Bøger / faglitteratur

Nøjsom : hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 27. aug. 2014

Her er bogen til alle, der vil ud af hverdagsforbruget og have styr på økonomien. Forsiden er genbrugspapir-farvet, og signalerer tydeligt indholdet.

Trine Baadsgaard er journalist og forfatter. Hun har hjemmesiden nojsom.dk og er rådgiver i flere tv-programmer. Hun arbejder med genbrug, nøjsomhed og miljø. Her kommer hun med rigtig mange råd til, små og store, hvordan man kan spare penge i sin hverdag. Det handler ikke nødvendigvis om ikke at have penge, mere om at prioritere dem. Her er alt fra madopskrifter, til hvad man skal huske at gøre med sit hus inden vinter. Der er ingen formaninger - du vælger selv, hvad du synes er vigtigt - men med henstilling om at være opmærksom. Det koster 11.000 kr om året at købe en take-away kaffe hver dag. Det er dit valg om du vil, men nu ved du, hvad det koster. Fint sat op, mange små faktabokse, illustrationer osv. Bagerst guides til mere luft i budgettet, samt nøjsom kalender.

Fra 2008 har vi Grønne sparetips, der er lidt i samme stil.

I tiden er der en tendens til en vis "forbrugs-mæthed". Den kommer tydeligt til udtryk her, og jeg tror, der er rigtig mange lånere til denne titel. Desuden er det jo nøjsomt at låne på biblioteket i stedet for at købe, hvad bogen da også understreger flere steder.