Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nørd på catwalk


Beskrivelse


Harriet Manners på 15 er nørd med stort N, men bliver på trods af alle odds spottet som model. Men kan hun klare presset eller vil hun falde helt igennem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 18. apr. 2013

Bog om at være i en anden verden end den man er tryg i og om at være tro mod sig selv. Nok mest til piger fra ca. 10 år til lystlæsning.

Dette er forfatters første bog, men hun arbejder på en fortsættelse. Bogen handler om 15-årige Harriet Manners, der er erklæret nørd, vild med at lave lister og vild med at gå i skole. Hun er ikke populær, men har sin bedsteveninde Nat og sin stalker Toby. Nat er vild med mode og slæber Harriet med til en modemesse, hvor det ender med at Harriet bliver spottet til at være model for den kendte designer, Yuka Ito. Harriet skal arbejde sammen med den lækre model, Nick, som hun bliver småforelsket i. De skal lave et fotoshoot i Rusland, hvor Harriets far følger med hende, der er bare det problem at de ikke er helt ærlige over for bl.a. Nat, Harriets stedmoder og farens arbejdsgiver, så der er nogle tråde at redde ud, da de kommer hjem igen. Men alt falder i hak, og historien ender godt. Sproget er flydende, men klichefyldt, hvilket dog medvirker til at holde den humoristiske tone i bogen.

Umiddelbart kommer jeg til at tænke på serien Prinsessens dagbog, hvor en pige også sættes i en uvant situation. Derudover er der serien Venner af guld, der også handler om mode, dog fra et lidt mere realistisk perspektiv.

Humoristisk bog om en nørdet pige, der ender i en modelverden, hvor hun i den grad føler sig på udebane. Hun holder hovedet højt og kommer igennem på bedste vis.