Bøger / skønlitteratur / digte

Noget om Nanette


Beskrivelse


Digte og tegninger går op i en højere enhed i beskrivelsen af den skønne Nanette, som måske ikke er særlig kysk eller klog, men som er så meget andet.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Keld Zeruneith

d. 19. dec. 2018

Bogen om Nanette er holdt i den kendte rasmussenske »noget-stil« og handler på en temmelig dydig måde om denne Nanette der vist er knapt så dydig, forstår man da. Men hvor hendes sanselighed så at sige blir væk i det pusseløjerlige sprog, så kommer den til gengæld ordentlig frem i den virak af yppig kvindelighed i de mange Spang Olsen-tegninger, der som et enormt fletværk indfanger og omkranser teksterne med krop og sjæl. Det er virkeligt raffineret gjort - eksempelvis teksten »stemplet ind« på en vældig bagdel - og med en hengivelse til Nanette man godt kan savne i digtene. Selvom bogen må være tænkt til farmand, skal bibliotekerne ikke holde sig i skindet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Kjær

d. 18. dec. 2018

Det er 17 år siden Nanette-bogen udkom 1. gang. Og der kan ikke være to meninger om, at den sortlokkede skønhed er pragtfuld som dengang. Tegneren har formelig frådset i ung, kvindelig ynde ogyppighed, har skabt os en mø, som er rendyrket mælk og honning. Naturlig erotisk sødme og frodighed for fuld udblæsning. Der iøvrigt udfolder sig langt rigere her, idet der er tale om en helt nyudgave: det lille kvart-format er nu oppe i alm. bi bogsstørrelse. En ombytning af de kolorerede yder- og indersider klæder især den nye forside. Inde i bogen breder den fortsat s/h grafik sig overhele dobbeltsiden, spejlvendt i forhold til før, og den nu håndskrevne tekst falder fint ind. Først må man billedlæse, for så i anden omgang at læse de rimede vers i den kendte halfdanske finur- ogfilurstil, hvor man opdager den bebrillede og forelskede digterspire, hvis muse Nanette er. Og som drilles og udfordres, om ikke af hendes vid og forstand, så af hendes jordnært gnistrendetemperament og glubskehumør. En flottere udg. af en aldeles dejlig og dansk billedbog, måske til at putte ind blandt vo te, hvor den vil være et fint alternativ til den ofte rå og perverterendekønslighed, der udbydes her på det seneste.


Berlingske tidende

d. 25. nov. 1972

af

af

Knud Holst

d. 25. nov. 1972


Aalborg stiftstidende

d. 9. dec. 1972

af

af

Rolf Dorset

d. 9. dec. 1972


Aktuelt

d. 16. nov. 1972

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 16. nov. 1972


Ekstra bladet

d. 21. nov. 1972

af

af

Ole Schrøder

d. 21. nov. 1972


Politiken

d. 18. nov. 1972

af

af

Vagn Steen

d. 18. nov. 1972


Jyllands-posten

d. 27. nov. 1972

af

af

Sven Bedsted

d. 27. nov. 1972


Politiken

d. 16. nov. 1989

af

af

John Chr. Jørgensen

d. 16. nov. 1989