Bøger / skønlitteratur / roman

Nogle dage elsker hun mig mest


Beskrivelse


Ernst har sit eget firma, en fantastisk kone, tre børn og sit drømmehus. Alligevel drikker han sig så meget i hundene, at han er døden nær.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 1. juni 2017

Roman om den 40-årige familiefar, Ernst, der næsten drikker sig ihjel samt om hans families liv med en dybt alkoholiseret mand. For voksne læsere med interesse for emnet og/eller for ny dansk litteratur.

Bogen er delt i to spor: I hvert andet kapitel følger vi Ernst på dødens rand indlagt med enorme følgevirkninger af druk - disse kapitler indeholder sygehusets journal. Det andet spor følger arkitekten/tømreren Ernst fra 10 år før indlæggelsen og frem, så læseren bliver sat ind i hans deroute. Ernst lider af lavt selvværd og angst. Han knuselsker sin kone Ida, men de har aftalt at leve i et åbent forhold, og det slider. Han flygter fra job, familie, elskerinde og lader alkoholen fylde alt.

Rå, brutal og hjerteskærende roman, hvor heftige sexscener og styrtblødninger fra en mand helt ude i tovene går hånd i hånd. Ernst virker til at have alt, og alligevel formøbler han via sin alkoholisme sit liv. Sygehusbeskrivelserne er hårde og kliniske og står i stærk kontrast til de mange følelser, bogen også har fat i. Todelingen over tid fungerer godt og sproget ligeså. Bogen er temmelig lang (664 sider) og pga. af mange gentagelser holdes spændingen ikke. Særligt den sidste tredjedel er langtrukken med fx lange journalafsnit, som kun sundhedsfaglige forstår.

Beskrivelsen af en 40-årigs sygeleje til døden er uforglemmelig i Transfervindue. Forfatteren af denne bog kommer også ind på alkoholens andel i hendes sygdom.


Jyllands-posten

d. 1. juli 2017

af

af

Christian Møgeltoft

d. 1. juli 2017