Bøger / faglitteratur / opskrifter

Noma guide til fermentering : smagens fundamenter


Beskrivelse


Forfatterne deler ud af deres fermenteringsteknikker, således at man i sit eget køkken kan lege med Nomas forrådskammer af fermenter. Med 100 opskrifter og forslag til anvendelsesmuligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 20. sep. 2019

Den helt store indføring i fermenteringens principper og teknikker. En bog der vil glæde både den professionelle kok som den glade køkkenamatør, der vil lære sig noget nyt.

Fermentering er så meget mere end sauerkraut. Her giver Noma, restauranten der fire gange er kåret som verdens bedste, en indførsel i kunsten at fermentere. Fermentering er processen at forvandle fødevarer ved hjælp af skimmel, bakterier eller gær. Simpel forklaring, men praksis er noget mere avanceret. Hvert kapitel indeholder en grundopskrift med en praktisk gennemgang af den valgte metode. Opskrifterne tager udgangspunkt i restaurantens egne fermenteringer og forsøg, og ledsages af fotos, beskrivelser af teknikker og anvendelsesområde. Bag bogen står René Redzepi, køkkenchef og medejer af Noma, og David Zilber som er fermenteringsansvarlig på Noma og styrer Noma Fermentation Lab.

Noma skubber forsat til hele verdens smagsløg, og denne bog er ingen undtagelse. En ualmindelig grundig bog, der vil være rent guf for de tålmodige og dedikerede hjemmekokke og professionelle der vil udvide og eksperimentere med fermentering. Der formidles forbilledligt, og der er tale om intet mindre end en fermenteringsbibel, der vil glæde alle, der vil udvide og eksperimentere med de fermenterede køkkenevner.

Fermentering 2.0Fermentering og Fermentering findes på mange biblioteker. Begge har en mere traditionel tilgang til teknikken 2.0 og findes på mange biblioteker. Begge har en mere traditionel tilgang til teknikken.