Bøger / faglitteratur / erindringer

Nomaden


Beskrivelse


Den somaliskfødte forfatter og kvindesagsforkæmper Ayaan Hirsi Ali (f. 1969) beretter om sin personlige rejse fra en muslimsk stammekultur i Afrika over flugten til Holland og frem til et moderne liv i USA og omkostningerne ved at forlade islam, kritisere religionen og give anvisninger på hvad vellykket integration kræver.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 28. apr. 2010

Rigtig god bog til biografilæserne, som gerne læser om aktuelle personer, og den debatskabende bog retter sig også mod de læsere, som interesserer sig for integrationsspørgsmål og konflikterne med islamisme i vesten.

I et af bogens store afsnit fortæller Ayaan Hirsi Ali meget spændende om sine nærmeste familiemedlemmers skæbne, og hvordan faderens modstandskamp mod magthaverne i Somalia medførte familiens flugt til bl.a. Kenya. Størst indflydelse på Hirsi Alis opdragelse har bedstemoderen haft, og hendes liv og mange fortællinger går som en rød tråd gennem hele bogen. Det er samtidig også alt det og klansammenholdet, Hirsi Ali fuldstændig vender ryggen samtidig med, at hun afsværger islam, der betegnes som kvindeundertrykkende. I bogen fortæller hun også om sine første tragikomiske erfaringer med tilværelsen i et vestligt land. Hun gør sig mange overvejelser over forskellene mellem livet i de europæiske lande og USA, hvor hun bor i dag, og som er anledningen til bogen. Ayaan Hirsi Alis liv har indtil nu været både en lang fysisk og mental rejse, men også med følelsen af hjemløshed som en del af moderniteten.

Ayaan Hirsi Alis nye bog ligger i forlængelse af hende to tidligere udgivelser, som også findes på dansk. I de senere år er der også udkommet en række andre bøger, hvor kvinder fortæller om deres oplevelser i muslimske samfund og deres brud hermed.

Særdeles aktuel og interessant erindringsbog, som nok skal blive efterspurgt. Kan bruges bredt takket være det letflydende sprog.


litteratursiden.dk

d. 27. maj 2015

af

af

Torben Wendelboe

d. 27. maj 2015

Ayaan Hirsi Ali fortæller om sin omtumlede tilværelse i tre verdensdele, om sin baggrund i islam og traditionelt stammesamfund og om sit nye liv som ateist og islamkritiker i dagens USA. Ayaan åbner s...


Jyllands-posten

d. 30. apr. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 30. apr. 2010


Berlingske tidende

d. 14. maj 2010

af

af

Mads Kastrup

d. 14. maj 2010


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2010

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 7. maj 2010


Weekendavisen

d. 29. apr. 2010

af

af

Lars Bonnevie

d. 29. apr. 2010


Social kritik

Årg. 23, nr. 125 (2011)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 23, nr. 125 (2011)


Det ny Clarté

Årg. 5, nr. 15 (2010)

af

af

Jaleh Tavakoli

Årg. 5, nr. 15 (2010)