Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nora


Beskrivelse


12-årige Nora føler sig overset derhjemme. Hendes forældre og storesøster har konstant travlt med deres mobiler. Nu er Nora begyndt til spejder sammen med sine tre veninder og her er det bare helt anderledes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 28. okt. 2019

Nora har det svært derhjemme, hendes forældre og storesøster er mere optaget af mobilen end alt andet. Til spejder er det helt anderledes. Bogen er første del af serien "Fire piger", den har lix 23 og vil være god til selvlæsning fra ca. 10 år.

Da Nora begynder til spejder, bliver hun mødt på en helt anden måde, end hun er vant til derhjemme. Her er der opmærksomhed, og hendes tre gode veninder: Alia, Cindy og Lærke er også med. Nora elsker naturen og kommer hurtigt med på sin første spejderlejr sammen med truppen. Noras ser ikke meget til sin kusine Mathilde, som hun ikke har ret meget til fælles med. Men da deres mormor mister noget meget vigtigt, får de to piger noget at være fælles om.

En god bog med spænding, intriger og alle de problemer man kan have derhjemme.

Louise Roholte har tidligere bl.a. udgivet ProvinspigerFørste skoledag fra helvede, som var nomineret til Orla Prisen i 2016. En anden serie om piger, der har et fællesskab væk hjemmefra er "Roomies"-serien af Karen Vad Bruun, hvor Første skoledag fra helvede er den første. Her er det kostskolelivet, det handler omLouise Roholte har tidligere bl.a. udgivet Provinspiger, som var nomineret til Orla Prisen i 2016. En anden serie om piger, der har et fællesskab væk hjemmefra er "Roomies"-serien af Karen Vad Bruun, hvor er den første. Her er det kostskolelivet, det handler om.