Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noras ark


Beskrivelse


Nora har mistet både sin mor og far pga. krigen. Hun er nu tvunget til at bo sammen med sin strenge morfar, i et lille isoleret øsamfund. Hendes eneste rigtige venner er en slidt tøjbamse, en blind kat og en énvinget gås.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2015

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 6. aug. 2015

Noras mor døde under et bombeangreb og ingen ved rigtig, hvor hendes far er blevet af. Hendes eneste rigtige venner er en slidt tøjbamse, en blind kat og en énvinget gås. For de 12-16-årige. Evt. som emnearbejde i skolen om krig eller ensomhed.

Nora har mistet sine forældre pga. krigen og bliver derfor sendt ud for at bo hos sin morfar, som bor i et lille isoleret ø samfund. Morfaren, som er præst, er rigtig streng og afvisende overfor Nora. Nora har ikke mange venner, men hun har dog sit højt elskede tøjdyr og knytter sig til en blind kat og en énvinget gås. Gennem en vekslen mellem tilbageblik og en nutidsfortælling, følger vi Noras udvikling på øen. Krigen er ikke det eneste der truer det lille samfund. Øens dige, der beskytter dem mod havet, er ved at bukke under for naturens voldsomme kræfter. Forfatteren Anders Johansen er en anerkendt ungdomsforfatter som har modtaget flere priser sine bøger.

Bogen kræver en tålmodig læser, da man ikke bare lige suser igennem den. Historien sætter tanker i gang hos læseren også efter den sidste side er læst.

Anders Johansen har tidligere skrevet en trilogi, "Raklos rejse", der foregår under 2. verdenskrig, 1. del hedder Jordens skød. Her følger vi en ung drengs oplevelser og udvikling under krig.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. nov. 2015

af

af

Carl Christian Rasmussen

d. 6. nov. 2015


Kristeligt dagblad

d. 26. aug. 2015

af

af

Louise Højmark

d. 26. aug. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 7 (2015)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 68, nr. 7 (2015)