Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Nordamerika


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 27. maj 2010

Denne bog i serien De store fagbøger kan læses selvstændigt eller bruges til undervisning, faglig læsning og emne- og projektopgaver fra ca. 4.-7. klasse samt til ældre elever med læsevanskeligheder.

I indledningen bliver verdensdelen introduceret med beliggenhed og den store forskellighed, der er, både naturmæssigt og økonomisk. I 20 opslag hører vi om området: landskab, klima, dyreliv og geologi. Den oprindelige befolkning bliver beskrevet, opdagelsestiden, import af slaver og den senere store indvandring fra bl.a. Europa og de konsekvenser, det havde for indianerne. Om det 20. århundredes historie og USA's vej via de to verdenskrige til supermagtstatus. USA, Guatemala og Cuba bliver så nærmere skildret - geografisk og samfundsmæssigt - som repræsentative for området. Udover de generelle beskrivelser gennemgår bogen også forskellige geografiske termer på absolut bedste vis, kort og forståeligt. Udgivelsen er fyldt med flotte fotos, tegninger og diagrammer. Der er mange bokse med ekstra interessante oplysninger. Årstalsliste, stikord og litteratur- og webhenvisninger.

Der er nyere udgivelser om flere lande i Nordamerika, men en egentlig samlet beskrivelse af området skal vi langt tilbage for at finde.

Nordamerika giver et godt billede af verdensdelen, og selvom der er relativt få sider, så er man rigtigt godt orienteret. For mere indgående viden må man supplere med andre kilder, men bogen rammer bredt, og kan absolut bruges af læsere både i skole- og børnebibliotek.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 6 (2010)

af

af

Knud Loft Rasmussen

Årg. 63, nr. 6 (2010)