Bøger / faglitteratur / håndbøger

Nordens flora


Beskrivelse


En guide til samtlige gamle og nye plantearter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island og Svalbard - i alt 3250 arter. Alt om kendetegn, arternes variation, blomstringstid, voksesteder, hyppighed og økologi og udbredelse. Alle arter er smukt illustreret med Bo Mossbergs akvareller - både hele planten og udvalgte vigtige detaljer. For alle arter er der desuden udbredelseskort.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 9. juni 2020

Beskrivelse af samtlige planter i Norden med udførlig tekst og flotte akvareller. Bogen for alle der vil have styr på planterne.

Stort standardværk, der beskriver og afbilder alle kendte, hjemmehørende og indførte planter i Norden. Hver plante beskrives kort med fx blomstringstid, frekvens, typiske kendetegn og variationer på blade, blomster og frugter. Kort viser planternes aktuelle udbredelse. Der er ikke tale om en feltnøgle, da arterne præsenteres i systematisk rækkefølge. Ved illustrationerne er anført dansk, svensk og norsk artsnavn, hvor det er muligt, samt tegnested for den afbildede plante. Bag bogen står Bo Mossberg, der leverer akvarellerne, som viser planterne både i helhed og i vigtige detaljer. Mossberg har leveret illustrationer til en række udgivelser. Lennart Stenberg er biolog og ansat ved Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm.

Et forrygende værk med et umådeligt antal arter, som vil glæde enhver, der kan lide naturen. Teksterne er rigeligt informative på trods af nærmest telegramagtig stil. Bogen er god til billedsammenligning, men egner sig ikke til nøglebestemmelse. Der er ikke tale om en feltbog, da den er så stor, at du ikke har lyst til at putte den i rygsækken. Et regulært pragtværk på den botaniske hylde.

I forhold til tidligere udgave, Den nye nordiske flora, er der tilføjet 350 planter samt en lang række hybrider. Systematikken har også gennemgået en opdatering.


litteratursiden.dk

d. 3. juli 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 3. juli 2020

Et vidunderligt pragtværk om den nordiske flora. Med sine æstetisk smukke akvareller og grundige bearbejdelse af 3250 plantearter er bogen en ren nydelse for øje og sjæl. Få den totale indføring i no...