Bøger / faglitteratur til børn

Nordisk mytologi : på opdagelse i gudernes verden : en oplevelsebog i femten plancher af Vilhelm Wegener, følgende hans færden i Asgårds afkroge og Udgårds udkroge ...


Beskrivelse


Ved et tilfælde får forfatterens grandonkel, eventyreren Vilhelm Wegener mulighed for at besøge de gamle guders verden. I tekst, illustrationer og effekter skildrer han asernes og jætternes liv fra verdens skabelse til ragnarok.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 3. juli 2009

Denne meget flotte bladrefagbog med rigtig mange illustrationer, effekter og indklæbede - og løse genstande vil appellere til alle aldre. Dog primært oplæsning fra ca. 8 år og selvlæsning fra ca. 11 år.

Bladrefagbog ud over det sædvanlige om de nordiske guder. En opdagelsesrejsende er i 1930-erne angiveligt på besøg i gudernes verden. Alle sine optegnelser herfra får han smuglet ud inden ragnarok (= 2. verdenskrig!), og de er her bearbejdet af en nevø og to tegnere. Bogens fakta er som i andre fagbøger om de gamle guder, men formen er i bedste "Dragonologi-stil". Dvs. med flotte farveill. og detaljerede stregtegninger på kraftige gulnede sider og indklæbede - og løse effekter (breve, brikker, kort). Der er både drama og humor i tegningerne, og adskillige smukke og modebevidste guder og gudinder. Måske til ære for forfatteren, der jo er et navn i dansk modeverden, og som leverer en tekst, der matcher bogens flotte helhed. Tegnerne er nye i børnebogssammenhæng, mens Jim Lyngvild er aktuel med Kongen (2009/29).

Mht. layout ligner bogen den tilsvarende flotte om græske guder: Mytologi (2008/37).

Imponerende dansk bladrefagbog der forener gammel gudeverden og ny børnebogsstil så 1 + 1 bliver mere end 2. Til fornøjelig oplæsning for de yngre og selvlæsning og evt. opgaveskrivning for de ældre børn. Risikoen for at de løse genstande forsvinder, må man se stort på her.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 22 (2009)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 126, nr. 22 (2009)