Bøger / faglitteratur til børn / nordiske gudesagn

Nordisk mytologi


Beskrivelse


Genfortællinger af historier fra den nordiske mytologi. Om Odin, Thor, Loke og de andre gamle guders magtkampe, deres letantændelige temperamenter og deres evige forsøg på at narre hinanden og skabe intriger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2017

af

af

Merete Trap

d. 17. okt. 2017

Odin og Thor, Freja og Loke. Yggdrasil, Udgård og Ragnarok. De fleste af os kender de gamle nordiske guder, stederne og begreberne. Her bliver de kendte historier genfortalt af Neil Gaiman. For både børn, unge og voksne med interesse i nordisk mytologi.

Forrest i bogen fortæller Neil Gaiman om sit eget forhold til de nordiske myter. Hernæst følger et afsnit om "de medvirkende", hvor guderne beskrives. Dernæst følger 15 af de kendte historier, som fx "Frejas usædvanlige bryllup", "Thors rejse til jætternes land" og "Balders død". Sidst i bogen en ordforklaring. Neil Gaiman kræver ingen yderlige introduktion. Han har tidligere beskæftiget sig med guder, i den filmatiserede roman Amerikanske guder.

At Loke er snu og Freja er smuk, det ved de fleste danske børn. Men de nordiske guder har også interesse i andre lande. Neil Gaiman forbliver tro mod myterne i denne smukke udgivelse om nordiske mytologi. Men samtidig giver han historierne et "Gaimansk" twist, hvor læseren trækkes ind i de stærke personligheders kampe og intriger. Dette må være årets udgivelse om de nordiske guder. Rigtig flot og fængende forside.

Her kan sammenlignes med Sigurd Barretts Sigurd fortæller om de nordiske guderGyldendals leksikon om nordisk mytologi (mp3). For voksne kan nævnes Gyldendals leksikon om nordisk mytologi, som også er interessant til lystlæsningHer kan sammenlignes med Sigurd Barretts Sigurd fortæller om de nordiske guder (mp3). For voksne kan nævnes , som også er interessant til lystlæsning.


litteratursiden.dk

d. 5. dec. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 5. dec. 2017

Kombinationen af en fantastisk, verdenskendt forfatter med et populært tema er dømt til at blive en succes. Resultatet er da også, undskyld udtrykket, guddommeligt. Neil Gaiman behøver vist ikke noge...


Politiken

d. 14. nov. 2017

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 14. nov. 2017


Weekendavisen

d. 12. jan. 2018

af

af

Damián Arguimbau

d. 12. jan. 2018


Religion

2023, nr. 3

af

af

Signe Elise Bro

2023, nr. 3