Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Nordisk strik i nye farver : 25 projekter inspireret af traditionel nordisk mønsterstrik


Beskrivelse


25 strikkeopskrifter i den nordiske tradition i kategorierne beklædning, tilbehør og til hjemmet. Opskrifterne dækker bl. a. over sweatre, tørklæder, handsker, huer, babytæppe, tabletcover, kaffevarmer, puder og en mus. Indeholder også en strikkeskole med værktøj og teknikker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 5. sep. 2014

Bogen henvender sig til strikkere med meget tålmodighed, da mønsterstrik med mange farver kræver en vis koncentration. Mønstrene kræver, at man har kendskab til de grundlæggende strikketeknikker, men bogen indeholder også små projekter, som henvender sig til de mere uerfarne.

I Norden er der tradition for at strikke i mangefarvede mønstre, og Nicki Trench har her designet 25 projekter i den nordiske tradition. De 25 designs fordeler sig i kategorierne beklædning, tilbehør og til hjemmet. Indenfor beklædning er det hovedsageligt sweatre, mens tilbehøret primært er tørklæder, handsker og huer. Til hjemmet kan man fx strikke babytæppe, tabletcover, kaffevarmer, puder og en mus. Hvert design, der er illustreret med fotos og diagrammer, indeholder oplysninger om materialer, strikkefasthed og størrelse efterfulgt af den egentlige opskrift. Opskrifterne strikkes primært på rundpind, men der er også opskrifter, der strikkes frem og tilbage. Bogens sidste kapitel indeholder en strikkeskole med værktøj og teknikker. Engelske Nicki Trench har udgivet flere strikkebøger, men dette er første gang, hun bliver udgivet på dansk.

Arne og Carlos bringer også nyt liv til den nordiske strikketradition i deres bog Strik fra Setesdal, 2013 og i 2013 udkom også 3. udgave af Strik med nordisk tradition, 1982.

En flot og meget spændende udgivelse for strikkere, der ikke står tilbage for en udfordring.