Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Nordiske guder


Beskrivelse


Den nordiske mytologi rummer mange spændende myter, fortællinger og guder. Bogen fortæller om de væsentligste af disse og giver desuden et overblik over denne gudeverdens struktur. Vi hører bl.a. om, hvordan verden blev til, om Odin, Thor, Loke og de mange andre guder - og om Ragnarok.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2000

af

af

Walther Knudsen

d. 7. dec. 2000

Forlagsserien De små fagbøger udmærker sig ved et godt layout, et passende omfang og acceptable til gode illustrationer. Disse pæne ord passer også på nærværende præsentation af den nordiske mytologi fra Verdens skabelse til Ragnarok og genopstandelsen af den nye jord. Det er som sagt mere en præsentation af de forskellige mytologiske figurer med deres centrale egenskaber og de spor som de har sat sig i vores historie og sprog og mindre en genfortælling af de mange underholdende myter. Tors rejser til Udgård må man altså finde andetsteds. En undtagelse er myten om Balders død, men det kan ikke være anderledes da det sådan set er Balders mytologiske eksistensberettigelse at dø for Lokes forræderi, andre "egenskaber" har han ikke. I et par af illustrationerne har tegneren været på udflugt til bronzealderen, hvad der virker lidt urimeligt da myterne ellers er knyttet til vikingetiden, men om en fejl kan man vel ikke tale. Målgruppen, de 7-11-årige har taget serien til sig og vil givetvis også gribe denne bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2000

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 7. dec. 2000

Endnu en fremragende introduktion til et fagligt emne i forlagsserien De små fagbøger. Vi får præsenteret vikingernes tro, de vigtigste guder og et udpluk af de kendteste kvad. Det gøres i et præcist, knapt, nutidigt men fascinerende sprog. Teksten er verssat i to spalter og vil kunne læses af de fleste elever på 4. klassetrin. Typografien er stor og læsevenlig, og sammensatte ord er forsynet med bindestreg. Som teksten er tegningerne en fascinerende blanding af farverig action og inciterende poesi. De er udført af samme kunstner, som har illustreret andre historiske titler i serien. Der afsluttes med et lille stikordsregister og en kort litteraturliste. Som til de øvrige nyere titler i serien kan opgaver til bogen nedlastes (downloades), så vi kan kontrollere om børnene har forstået budskabet og læseteknikken. Om Nordens mytologi findes enkelte andre titler for samme aldersgruppe; bl.a. Hugin & Munin fortæller om Nordens guder fra 1994, Verden - guder og helte i to bind fra 1997 samt Blandt guder og jætter i nordisk mytologi fra 1993.