Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Nordiske masker 2


Beskrivelse


Opskrifter på strikket og hæklet tøj til kvinder i alle aldre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2013

af

af

Jette Andreasen

d. 25. feb. 2013

Vil man videreudvikle sine strikke- og hæklefærdigheder er her opskrifter på 10 dele til garderoben. Der bydes på udfordringer med tyndt garn og godt design.

De to designere byder her ind med deres anden kollektion til kvinder i alle aldre. Der er tale om en enkel skandinavisk stil i dæmpede jordfarver, strikket og hæklet i uld, alpaca og silkemohair fra Isager. Bluse, jakke, poncho, kjole, nederdel og tilbehør i form af 2 tørklæder, 1 hue og en taske. Der er striber og mønsterstrik og der gøres meget ud af at kombinere strikkede og hæklede dele. Det er store arbejder, da der arbejdes med tyndt garn. Så tålmodighed er nødvendig og de fleste opskrifter har en sværhedsgrad, der ikke er for begyndere. Alt er vist på gode modelfotos, og de noget omfangsrige men informative opskrifter er suppleret med nødvendige skemaer, måltegninger og mønsterdiagrammer.

Fra kredsen omkring Isager Strik er kommet flere smukke hefter med moderigtige strikke- og hækleopskrifter i samme stil. Fx No. 1, no. 2, no. 3-: ni skønne stykker strik, 2010 og nærværende bogs forgænger Nordiske masker, 2012.

En fin strikke- og hæklekollektion med veldesignet tøj til kvinder i alle aldre.