Bøger / faglitteratur til børn / nordiske gudesagn

Nordiske myter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. juni 2014

Bogen kan anvendes som oplæsningsbog til børn fra ca. 8 år, men bogen kan selvlæses af børn fra ca. 10 år.

Bogen Nordiske myter er yderst velskrevet om kendte såvel som mindre kendte nordiske myter. Der er en kort introduktion til myterne, personerne og verdenerne, hvorefter bogen tager kronologisk fat på mytologien fra verdens skabelse og frem til Ragnarok. Myterne er forsimplede, så de giver mening for målgruppen. Der er mange fine illustrationer, der understøtter teksten og kan visualisere mytologien for børn. Sproget er ret ligetil og fungerer godt til oplæsning med en del talesprog. Bogen er præsenteret i en lækker indbinding, der på en og samme gang er fast og blød, så den ligger godt i hånden til oplæsningen. Bogens store force er at den er skrevet i et sprog, der er interessant for både børn og voksne, så anvendes den som oplæsningsbog, vil den bidrage til at den voksne også får et udbytte i form af genopfriskning og endda ny viden.

Bogen Hesten og hammeren, 1999 af Kurt Juul henvender sig til samme målgruppe, men indeværende bog er ikke en rammefortælling. Den kan med sit fine udseende og spændende indhold helt sikkert trække mange udlån i biblioteket.

Bogen kan oplæses for børn fra ca. 8 år og selvlæses fra ca. 10 år. Den er velskrevet med mange fine illustrationer, der med sikkerhed vil falde i målgruppens smag. Der er ingen tvivl om, at en plads på hylden i børnebiblioteket er berettiget.


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 8 (2014)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 67, nr. 8 (2014)