Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nordlys - skindæderen


Beskrivelse


Den unge grønlandske pige, Malou, mister sine forældre ved en mystisk mineeksplosion. Da hun vågner er hendes krop og hendes sanser fuldstændigt forandret for altid. Hun har fået superkræfter, kan flyve og er nu superheltinden Nordlys.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 29. jan. 2019

Her er en ny serie om den unge Malou, der efter en voldsom eksplosion bliver forvandlet til den grønlandske superhelt, Nordlys. En actionfyldt og lidt uhyggelig historie for 10-13-årige.

Den unge Malou er den eneste overlevende efter en voldsom eksplosion i en grønlandsk mine. Hun har mistet begge sine forældre i eksplosionen, og hendes krop og sanser er blevet ændret for altid. Malou er blevet et supermenneske. Malous tante Mona bliver nu hendes værge, og Malou flytter ind i tantens hus. En udskåret grønlandsk figur, en såkaldt tupilak og en gammel grønlandsk myte får nu betydning for handlingen. Snart dukker et skrækindjagende uhyre op og skræmmer og truer Malou og byens øvrige indbyggere. Pigen Nordlys er også med i serien om superhelten "Ghost". Bogen er illustreret med mange sort/hvide tegninger, hvoraf en del er helsides billeder.

En let læst bog. Handlingen er enkelt opbygget med korte kapitler. Kan man lide action og drama, vil man føle sig godt underholdt. Det er godt at se, at en superhelte-historie godt kan foregå i Grønland. De tegneserieagtige illustrationer af Bodil Bang Heinemeier er ret fine og supplerer teksten på bedste vis og tilføjer både spænding og stemning.

"Nordlys" indgår i superheltegruppen "De unge helte", og hende kan man læse mere om i superhelte-serien "Ghost". Team Hero - kampen om skyggesværdet af Adam Blade i serien "Team Hero" anbefales også.


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 4 (2019)

af

af

Kent Poulsen (f. 1947-07-21)

Årg. 72, nr. 4 (2019)