Bøger / skønlitteratur / roman

Nordmosen : krimi


Beskrivelse


Krimi. En mislykket opklaring af mordet på en ensom, ældre mand i Reykjavik sætter politiet på sporet af frygtelige forbrydelser i ofrets fortid.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. mar. 2003

"Et elendigt islandsk mord" på en forhutlet ensom mand i en kælderlejlighed danner indledning til denne prisbelønnede krimi fra en i den sammenhæng så eksotisk lokalitet som Reykjavik. Heller ikke i virkelighedens Island er der særligt mange mord, så alle ressourcer og al opmærksomhed rettes selvfølgelig mod den sjældne begivenhed. Lige meget hjælper det dog. Efter lang tids efterforskning må de to politifolk, der leder undersøgelsen konkludere, at de ikke er nået ret meget længere end til at afsløre, at ofret havde en fortid, men de er ikke helt sikker på hvilken. Nordmosen er en sikkert komponeret krimi af den slags, der pirrer vores nysgerrighed mere end vores nerver. Arnaldur Indridason skriver godt og han har også skruet et fint plot sammen, så selvom hovedpersonen, den ensomme, midaldrende politimand, Erlandur, med belastede familierelationer, har paralleller rigeligt mange andre steder i krimiverdenen, lykkes det at skabe en særlig stemning af lilleputsamfund, som virker specielt islandsk. Da samtidig også selve løsningen findes i nogle forhold, der er helt særlige for øen, er bogen mere end blot endnu et nummer i rækken af mordsager fra den nordiske provins, som opklares af midaldrende lidt depressive, ensomme mænd.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2003

af

d. 25. aug. 2003

Romanen foregår i Reykjavik i 2001 og har tråde tilbage til 1960'erne. En ældre, tilsyneladende almindelig mand omkring de 70 findes død i Nordmosen, et boligkompleks af beton i Reykjavik. Manden er s...


Information

d. 30. apr. 2003

af

af

Peter Dürrfeld

d. 30. apr. 2003


Weekendavisen

d. 21. mar. 2003

af

af

Katinka Bruhn

d. 21. mar. 2003


Berlingske tidende

d. 6. maj 2003

af

af

Keld Nissen

d. 6. maj 2003