Bøger / skønlitteratur / roman

Normale mennesker


Beskrivelse


Marianne og Connell er som skabt for hinanden, men de kan ikke selv se det. I stedet dissekerer de deres forhold i endeløse samtaler, hvor de både forstår og misforstår hinanden. Tilsyneladende er afstand i tid og sted en nødvendighed for gensidig og samtidig forståelse.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 15. apr. 2019

Spiddende skarp og kompleks kærlighedsroman om den afgørende betydning mennesker kan have på hinandens liv. For læsere af indsigtsfulde og intellektuelle kærlighedsromaner.

Marianne og Connell vokser op i den samme lille irske by, hvor hun er den aparte enspænder fra en dysfunktionel overklassefamilie og han den vennesæle søn af en enlig mor. I high school kommer de sammen i smug, men det går i stykker. På Trinity College i Dublin danner de par fra tid til anden, men hver især har de også andre partnere indimellem. Marianne og Connell er som skabt for hinanden, men de kan ikke selv se det. I stedet dissekerer de deres forhold i endeløse samtaler, hvor de både forstår og misforstår hianden, og tilsyneladende er afstand i tid og sted en nødvendighed for gensidig og samtidig forståelse. Det er Sally Rooneys (f. 1991) anden roman, hun debuterede i 2018 med den anmelderroste Samtaler med venner.

En toer, der er lige så vellykket som debutromanen. Velskrevet, hudløs, ironisk, morsom, ondskabsfuld, observerende, intelligent og kompleks er nogle af de ord, der kan beskrive den. Samtalerne er sublime og forståelsen af Marianne og Connells gensidige og skrøbelige afhængighed af hinanden formidabel.

"Normale mennesker" placerer sig fx mellem romaner som Elif Batumans IdiotenAlt hvad jeg ved om kærlighed og Dolly Aldertons Alt hvad jeg ved om kærlighed. Samtidig er der også noget Woody Allen over den, for hovedpersonerne snakker virkelig meget om sig selv og hinanden"Normale mennesker" placerer sig fx mellem romaner som Elif Batumans Idioten og Dolly Aldertons . Samtidig er der også noget Woody Allen over den, for hovedpersonerne snakker virkelig meget om sig selv og hinanden.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2019

af

af

Britta Riis Langdahl

d. 3. juni 2019

En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads. Efter en kanondebut med romanen S...


Politiken

d. 11. maj 2019

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 11. maj 2019


Kristeligt dagblad

d. 15. juni 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 15. juni 2019


Berlingske tidende

d. 15. maj 2019

af

af

Katherine Diez

d. 15. maj 2019


Jyllands-posten

d. 9. juni 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 9. juni 2019


Weekendavisen

d. 16. maj 2019

af

af

Linea Maja Ernst

d. 16. maj 2019


Information

d. 19. juli 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 19. juli 2019