Bøger / faglitteratur / vejledninger

Nostalgisk jul


Beskrivelse


Anvisninger på hvordan man laver vat-julepynt i form af bl.a. engle, julemænd, nisser, kurve og kælke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. nov. 2014

Bog med mange ideer til at lave gammeldags vat-julepynt, som man lavede det sidst i 1900-tallet. For både voksne og større børn, som er fikse på fingrene.

Janne Toftegaard er uddannet blomsterdekoratør, og i de senere år har hun specialiseret sig i nostalgisk julepynt med eget værksted og forretning. Læser man beskrivelser af pyntede juletræer i Danmark fra den sidste halvdel af det 19. århundrede, er træet ofte pyntet med vatfigurer med ansigter af glansbilleder og tøj af crepepapir eller gamle blonder. Figurerne bygges op omkring blomstertråd omviklet med vat, og glansbillederne kan være engle, klovne, julemænd, nisser og forskellige dyr. Janne Toftegaard viser i ord og billeder, hvordan man selv kan lave figurerne.

Hvis man lyst til at gå i gang med at lave sin eget vat-julepynt, er man godt hjulpet med denne bog. Her er gode og klare arbejdsbeskrivelser, og med lidt øvelse vil man være i stand til at lave sine egne vatfigurer.

I Jul med traditionClaus Dalbys jul er der lidt julepynt lavet af vat, og i Claus Dalbys jul er der et par sider med vat-julepynten, men ingen steder så omfattende som herI Jul med tradition er der lidt julepynt lavet af vat, og i er der et par sider med vat-julepynten, men ingen steder så omfattende som her.