Bøger / skønlitteratur / roman

Notesbogen


Beskrivelse


Det er hårdt at miste sin mor, når mange spørgsmål er ubesvarede. Smerten ved at rydde op i hendes ting og mindes hende. Men så dukker noget op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2013

af

af

Stine Grabas

d. 1. juli 2013

Vedkommende letlæste bøger for alle, der skal træne læsningen dog primært for den yngre læserskare. Henvender sig specifikt for danskundervisningens modul DU1.

Letlæste bøger med meget vedkommende og jordnære emner. Notesbogen handler om den svære situation om at miste sin mor og føle at man sidder tilbage med en masse usagte ting. Tilbageblik på de små ting, som man i dagligdagen glemmer, men som betyder alverdens efterfølgende. Roberto har i Buketten mødt en dejlig pige, som han konstant drømmer om. Historien her flettes sammen med gamle fru Sørensens minder om sin højtelskede afdøde mand og troen på kærligheden. Anderledes står det til med Nadia i Tørklædet og hendes kæreste Zeynep. Nadia har det svært med sin mor, der nægter at acceptere hendes seksualitet og for at gøre ondt værre, dukker Zeynep op iført tørklæde og siger, hun skal giftes med en anden. 3 gode historier i den lette ende af skalaen.

På samme letlæste niveau findes Seighalis Lettelse, Min mors ring af Dürr eller Ahlburgs serie, hvor første bind er Et år i Paris. De her anmeldte udmærker sig dog ved de vedkomne emner, som bøgerne handler om.

Gode letlæste bøger for danskundervisningens modul 1. Indeholder forskellige emner, som er et godt udgangspunkt til diskussion, men henvender sig nok mest til den yngre gruppe.Informationer og udgaver