Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Nour og Nora fejrer Eid


Beskrivelse


Nour har inviteret Nora og hendes mor til at komme og holde Eid med hendes familie. Nora ved ikke rigtig, hvad Eid er, men Nour og hendes familie viser, hvordan de holder den muslimske højtid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 10. feb. 2020

Hvordan fejrer man den største muslimske højtid, Eid. Bogen kan læses for de 5-9-årige.

Nora er på besøg hos sin veninde Nour, hvor de skal fejre Eid. Nora kender ikke meget til de muslimske traditioner, men dem kan Nour og hendes familie heldigvis vise Nora og hendes mor. Først skal Nours mormor læse op af Koranen, og derefter skal de spise meget mad. Nora, Nour og Younes har et uheld med cayennepeber i hele køkkenet, da de vil hente desserten. Børnene finder på deres helt egen højtid: Eid-mas. Illustrationerne har nærmest karakter af kollage. Bogen afsluttes med en kort faktabeskrivelse af Eid.

Fin billedbog, der giver et godt indblik i, hvad det vil sige at holde Eid. Bogen fokuserer på, hvilke ting, muslimske og kristne traditioner har til fælles, fremfor at fokusere på forskellene, og det er klart bogens store styrke. Bogen afspejler på fin vis et inkluderende kulturmøde fri for fordomme, men med mange spørgsmål. De kollagelignende illustrationer understøtter bogens tekst.

For aldersgruppen er fx udgivet Eid - en festdagNour og Noras første dag i børnehave. Denne billedbog er en selvstændig fortsættelse af Nour og Noras første dag i børnehaveFor aldersgruppen er fx udgivet Eid - en festdag. Denne billedbog er en selvstændig fortsættelse af .