Bøger / skønlitteratur / roman

Nr. 0


Beskrivelse


En gruppe journalister hyres af en stærk pengemand til at starte en avis i 1990'ernes Milano. I jagten på sladderhistorier og sensationer begynder en af journalisterne at dykke ned i historiske konspirationsteorier, hvilket får fatale følger.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 22. maj 2015

En gruppe journalister hyres af en pengemand til at starte en avis i 1990'ernes Milano. Til læsere af Umberto Eco og dem der kan lide samfundskritiske spændingsromaner om magt, konspiration og mediernes betydning.

Bag avisen står pengemanden Vimercate, men avisen er aldrig tiltænkt udgivelse. Prøvenumre med velvalgte sladderhistorier og sensationer skal fungere som afpresningsmiddel i forhold til magthavere og banker. I jagten på sensationelle nyheder dykker en af avisens journalister ned i Italiens historie og begynder at klarlægge en lang række skandaler, der omfatter mystiske frimurerloger og et planlagt statskup. Det, der i begyndelsen ligner indviklede konspirationsteorier, får fatale følger. Den italienske forfatter er mest kendt for Rosens navnKirkegården i Prag og har senest udgivet Kirkegården i PragBag avisen står pengemanden Vimercate, men avisen er aldrig tiltænkt udgivelse. Prøvenumre med velvalgte sladderhistorier og sensationer skal fungere som afpresningsmiddel i forhold til magthavere og banker. I jagten på sensationelle nyheder dykker en af avisens journalister ned i Italiens historie og begynder at klarlægge en lang række skandaler, der omfatter mystiske frimurerloger og et planlagt statskup. Det, der i begyndelsen ligner indviklede konspirationsteorier, får fatale følger. Den italienske forfatter er mest kendt for Rosens navn og har senest udgivet .

Det er en velskrevet, spændende og interessant roman. I vanlig stil opruller Eco romanens labyrintiske plot, der allerede i første kapitel slås stilsikkert an. De lange konspiratoriske passager bliver dog en kende opremsende, ligesom kærlighedsforholdet mellem jeg-fortælleren, den midaldrende journalist Colonna, og en yngre kollega til tider overskygger kernen i romanen. Det er ikke den bedste roman i forfatterskabet men stadig en læseværdig roman.

Minder i skrivestil og konspiratorisk tematik om andre romaner af forfatter som fx Foucaults pendul.


litteratursiden.dk

d. 18. juni 2015

af

af

Beth Høst

d. 18. juni 2015

Mesteren af myldrende mysterier behandler – og udstiller – mediernes magt og hænger dem samtidig helt og aldeles til tørre, tilsat fantasifulde konspirationsteorier og masser af spænding. Min nysgerr...


Politiken

d. 12. juni 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. juni 2015


Jyllands-posten

d. 27. juni 2015

af

af

Niels Lillelund

d. 27. juni 2015


Berlingske tidende

d. 13. juni 2015

af

af

Søren Kassebeer

d. 13. juni 2015


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2015

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 12. juni 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Birgit Eriksson

Årg. 29, nr. 3 (2015)