Bøger / faglitteratur / kogebøger

Nu er det jul


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 3. okt. 2012

For mange er julemåneden forbundet med hygge og sammenkomster med lidt godt at spise og drikke, og ønsker man ny inspiration er der gode og mange ideer at hente her.

Trine Hahnemann er kok og madskribent med eget cateringfirma. Grundlaget for hendes køkken er økologiske og nordiske madvarer, og det fremgår tydeligt af flere af hendes tidligere bøger, og også af denne. Julen er for Trine Hahnemann vinterens højdepunkt, og her i denne bog har hun udvalgt nogle af sine bedste opskrifter. Her er både de traditionelle med klejner, pebernødder og den stegte and med brunede kartofler, men også nogle mere moderne med chutneyer, grønkålsbruschetta og rodfrugtsalater. Bogen er inddelt i kapitler med overskrifterne julebagning, spiselige julegaver, mad og drikke til adventsmåneden, brunch, julefest, juleaften og juledagenes frokostbord. En del af opskrifterne har et nordisk islæt. Mange af bogens fotos er optaget i et svensk vinterlandskab med meget af den hvideste sne, så her er virkelig julestemning og hygge for alle pengene.

Vi kan finde forslag til julens mad og drikke rundt omkring i mange bøger, sidste år kom Annes julekalender og derudover er der bl.a. Jul af Camilla Plum fra 2007.

Jeg synes, det er en af de bedste bøger, jeg længe har set med ideer til julens mad og drikke, så jeg fik lyst til at gå i gang med det samme. Her er rigtig mange opskrifter, man kan vælge og vrage imellem, og mange af opskrifterne kan sagtens bruges i de andre vintermåneder.