Bøger / faglitteratur / opskrifter

Nudging : slip madens magt


Beskrivelse


Vejledning i at ændre spisevanerne i en sundere retning ved hjælp af nudging. Udgangspunktet er, at det ikke alene drejer sig om det, vi spiser, men i lige så høj grad om miljøet omkring spisningen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. nov. 2015

Vejledning i at ændre spisevanerne i en sundere retning ved hjælp af nudging. Velegnet for alle, der gerne vil slanke sig, men har problemer med at leve op til kostrådene eller at følge en kur.

Lotte Juul Madsen og Stine Junge Albrechtsen er kliniske diætister og begge har specialiseret sig i overvægt. Deres udgangspunkt er, at det ikke alene alene drejer sig om det, vi spiser, men i lige så høj grad om miljøet omkring spisningen. For at bryde vanerne kombinerer de nudging - en måde at påvirke vores valg og adfærd i en forudsigelig retning uden af fratage os det frie valg - med kognitiv psykologi og mindfulness. Forfatterne lægger især fokus på 4 nærmiljøer, hvor vi nemt kan lave små justeringer og ændringer : hjemmet, arbejdspladsen, de forskellige indkøbsmuligheder og fritidslivet med venner, til motion eller i byen.

Det er lykkedes fint for forfatterne af forklare begrebet nudging, og de giver mange gode konkrete tips til, hvordan vi ved små ændringer kan lære at spise mindre, vælge sundere og undgå for mange søde sager uden for mange begrænsninger eller kure og samtidig bevare madglæden.

Begrebet nudging er et nyt begreb, i NudgeOplagt forklares begrebet i forskellige sammenhænge og i Oplagt bruges begrebet i ledelsessammenhængBegrebet nudging er et nyt begreb, i Nudge forklares begrebet i forskellige sammenhænge og i bruges begrebet i ledelsessammenhæng.