Bøger / faglitteratur / øvelser

Nuets kraft : nøgle til personlig frigørelse


Beskrivelse


Budskabet i bogen er, at leve i nuet er den sandeste vej til et lykkeligt og oplyst liv. Man skal ikke dvæle ved fortiden eller vente på fremtiden. Men hvad vil det sige at leve i nuet?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2000

af

af

Martin Hjelmborg

d. 7. nov. 2000

At leve i nu'et er nøglen til at leve et godt liv. Ikke uden sorger og ulykker - men at møde disse med den afklarethed, som koncentrationen om det nærværende, det der sker her og nu. Dette er bogens pointe og forfatteren forklarer så, hvorledes denne indsigt kan anvendes i de konkrete udfordringer livet giver, i parforhold, ved store personlige kriser, såsom fallit, skilsmisse og død, såvel nærtståendes som egen, men også til brug i den kaotiske, pulveriserende hverdag. Bogen er udformet som en dialog, hvor spørgerne er de hyppigst forekommende spørgsmål i forbindelse med de seminarer og kurser, forfatteren afholder. Spørgsmålene er i kursiv og de ret fyldige svar i almindeligt tryk. Der er ind imellem indlagt pausesymboler, når læseren skal fundere over svarene, før han/hun læser videre. I virkeligheden er der tale om en buddhistisk lære i en vestlig iklædning, der gør den lettere tilgængelig for læsere i vores del af verden og den kan læses af alle interesserede fra 18 år. Dens budskab er ligeså almengyldigt, som alle store mestres gennem tiderne og forfatteren refererer både til Jesus og Buddha i sine udlægninger. Forord, indledning.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. nov. 2008

For den store målgruppe af alternativister, selvudviklere og andre interesserede.

Eckhardt Tolle har slået sit navn fast i selvudviklingsverdenen først og fremmest med denne titel. Siden er fulgt flere i kølvandet, hvor han har videreudviklet sine synspunkter. Hans kernebudskab om tilstedeværelse i nuet er formidlet af en lang række forfattere indenfor selvudviklingsgenren blandt andre Richard Moss i Livets mandala, 2008. Teksten former sig som spørgsmål stillet af Tolles kursister og dennes svar. Ind imellem er der med et pausetegn angivet, at nu er det tid for læseren at stoppe op og reflektere. Sproget er enkelt og forståeligt.

I forhold til tidligere udgaver er alene ændret i kolofonens oplysninger.

Klassiker i selvudviklingsgenren, inden for hvilken den hotteste trend i øjeblikket er "nærvær i nuet", som er denne bogs fornemme tema. Kun såfremt gamle eksemplarer trænger til udskiftning, er der grund til at anskaffe denne 3. udgave.


Kristeligt dagblad

d. 16. juli 2002

af

af

Anders Laugesen

d. 16. juli 2002