Bøger / faglitteratur / kogebøger

Nul hvede : glutenfri livretter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 19. dec. 2014

Koge- og bagebog med glutenfri mad og bagværk, egnet for mennesker der ikke tåler eller ønsker gluten i maden - for velvære, for at undgå maveproblemer eller for at spare på kulhydratindtaget.

Forfatteren har et cateringfirma og udtaler i forordet, at mad skal være lækker, sanselig og nærende. I denne bog er opskrifterne også tænkt nemme, relativt hurtige og familievenlige, beregnet til 2 personer så det er let at gange op. Der bruges en del forskellige alternative typer mel og andre specielle ingredienser. Mange farvefotos. Bogens opskrifter dækker retter til dagens måltider med inspiration fra mange lande og velkendte typer bagværk i alternative versioner.

Bogen fremstår meget frisk og indbydende, rigtig pænt sat op med store flotte fotos. Nogle ingredienser findes ikke i de gængse supermarkeder, men de fleste af bogens opskrifter består dog af ret almindelige råvarer. Forfatteren anbefaler et bestemt varemærke til specialmel, men oplyser desværre ikke hvor det kan købes. Det virker godt, at viften af opskrifter spænder så geografisk bredt, og at forfatteren nogle steder har skrevet personlige kommentarer.

Kan sammenlignes med andre glutenfri kogebøger til hele dagens måltider, som Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukterDen glutenfri kogebogMy food day, Den glutenfri kogebog og den særligt velillustrerede My food dayKan sammenlignes med andre glutenfri kogebøger til hele dagens måltider, som Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukter, og den særligt velillustrerede My food dayKan sammenlignes med andre glutenfri kogebøger til hele dagens måltider, som Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukter, Den glutenfri kogebog og den særligt velillustrerede .