Bøger / faglitteratur

Nul røvhuller-reglen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 14. jan. 2009

Hvis man har en eller flere irriterende, hensynsløse, intimiderende kollegaer, eller nedladende arrogante medarbejdere, vil man måske med interesse læse denne bog om nul røvhuller-reglen.

Dette er et anderledes, lettere forfriskende indslag om mobning og chikane på arbejdspladsen. Det kan ifølge forfatteren ødelægge menneskers personlighed fuldstændig. Forfatteren Robert Sutton beskriver på en humoristisk måde både sjove og forargelige historier om (præmie)røvhuller som chikanerer andre, og hvordan man slipper af med dem, eller spotter dem før de bliver ansat. Hans budskab er at man aldrig skal tolerere eller acceptere den type mennesker, og ej heller ansætte vatnisser uden rygrad. Nul røvhuller-reglen skal bl.a. lære folk at diskutere i stedet for at lave personangreb, men hovedoverskriften er, at ledelsen skal skabe samspil mellem det virksomheden gør, have nedskrevne hensigtserklæringer og nøje aftalte adfærdsregler. Dette er en opsang til at få gjort det, og få fyret dem der ikke kan indordne sig!.

Der er flere bøger om mobning og chikane, men ingen humoristiske som denne.

Bogen er sjov at læse, og indimellem lidt trættende, fordi forfatteren kører lidt i selvsving med det samme og samme. Der bliver ikke lagt fingre imellem. Her er mange røvhuller. Bogen er amerikaniseret i sin stil, og beskriver en række typer, som er svære at have ansat. Dog synes jeg, disse typer er noget karikerede, og enten sort eller hvidt beskrevet. Læs evt. mere på www.bobsutton.net.


Politiken

d. 17. mar. 2009

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 17. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 14. feb. 2009

af

af

Dorte Remar

d. 14. feb. 2009