Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Nulle på gale veje


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 14. nov. 2012

Bogen er nr. 7 i serien Super let. Den har et lix-tal på 5, så den formodede læser er 6-7 år og kan læse lidt. Bogen er til fritidslæsning.

Bogens hovedaktør er Nulle; en bedårende lille hundehvalp, som selvfølgelig keder sig, når dens mennesker ikke gider lege med den. Vi følger Nulles "tanker" - i hvert fald fornemmelser, når den løber eller graver sig ud af haven, spiser den ellers hidtil så rare nabos nyristede pølser og "leger" med en anden nabos høns. Vi er også med, når den får (halvhjertet) skældud og megen forståelse for, at en hundehvalp er en slags gavtyv og opfører sig, som den gør. Der er lagt op til endnu en bog om Nulles nysgerrighed og gale streger. Indholdet er delt i tre overskuelige kapitler. Layout er med store teksttyper sat i små tekstblokke, og indholdet er vel støttet af helsides, farvelagte tegninger, der i tegningerne af mennesker har en lidt stiv streg, men som meget fint, vellykket og præcist afbilder Nulle som den sødeste og mest charmerende hundehvalp, man kan tænke sig.

Serien indeholder endnu en bog om Nulle: God hund, slem hund, som har samme opbygning, spændings"idé", layout og sværhedsgrad. I sværhedsgrad og emne kan den også sammenlignes med Leo får en hvalp i serien Let ps.

Bogens hovedperson er syv år, har lige lært at læse og er en lykkelig ejer af en skøn hundehvalp. Det scenarie er der vældig mange i målgruppen, der kan identificere sig med.