Bøger / faglitteratur

Numerologi : læren om tallene og deres betydning i vores liv


Beskrivelse


Om at tolke personlige egenskaber og muligheder ud fra tal i ens liv og om at lægge et numeroskop.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 20. sep. 2011

Basis numerologi-bog udelukkende om fødselstallet. En introduktion til nybegynderen.

Annet Kofoed har skrevet flere bøger om numerologi, både som selvstændig forfatter og sammen med andre. Hun beskrives som en af Danmarks førende numerologer, har egen praksis og fungerer også som foredragsholder. Numerologi : dit tal er din skæbne er skrevet som en grundbog i almen numerologi, og har efter forordet listet de enkelte fødselsdage og de tilsvarende tal op. Derpå følger en gennemgang af de enkelte tal, ud fra en fast skabelon. Den indledende tekst er ens i hvert afsnit. Sproget er enkelt og nemt uden at tale ned, og alle kan uden problemer finde deres tal og læse om, hvad det betyder for deres liv.

I 1999 udkom Annet Kofoeds bog Dit tal er din skæbne, som hun havde skrevet sammen med Lone Hertz. Den har, udover numerologien, krystalhealing som tema. Desuden har hun udgivet Hos numerologen, der har samtaleform, i 2005. Samme år kom Numerologi : læren om tallene og deres betydning i vores liv, også af Annet Kofoed.

En fin grundbog om numerologi, der vil fungere fint til at tilfredsstille nysgerrigheden hos de fleste.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2013

af

af

Camilla Sejerøe

d. 12. nov. 2013

Basis numerologi-bog udelukkende om fødselstallet. En introduktion til nybegynderen.

Annet Kofoed har skrevet flere bøger om numerologi, både som selvstændig forfatter og sammen med andre. Hun beskrives som en af Danmarks førende numerologer, har egen praksis og fungerer også som foredragsholder. Numerologi : læren om tallene og deres betydning i vores liv er indholdsmæssigt næsten tilsvarende hendes tidligere bøger. Opdelingen er lidt anderledes end i Numerologi : dit tal er din skæbne, og nærværende er også lidt kortere. Numerologi : dit tal er din skæbne er en 2. udgave af Numerologi - tallenes magi, og også her er indholdet stort set identisk. Derpå følger en gennemgang af de enkelte tal, ud fra en fast skabelon. Sproget er enkelt og nemt uden at tale ned, og alle kan uden problemer finde deres tal og læse om, hvad det betyder for deres liv.

I 1999 udkom Annet Kofoeds bog Dit tal er din skæbne, som hun havde skrevet sammen med Lone Hertz. Den har, udover numerologien, krystalhealing som tema. Desuden har hun udgivet Hos numerologen, der har samtaleform, i 2005.

Her er tale om tre meget ens bøger, der indholdsmæssigt har store overlap. Jeg mener ikke, der er behov for mere end én af de tre ovennævnte.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 1997

af

af

Claus Bundgaard

d. 16. okt. 1997

Læren om tallenes mystik er et så dybt emne, at hvis man skulle have det hele med, ville det blive verdens tykkeste bog, hævder forfatteren, der er autodidakt numerolog. Derfor begrænser hun sig i sin bog til en indføring i de elementære principper for numerologien samt en anvisning på, hvordan man udregner og opstiller et numeroskop, som indeholder alle ens personlige tal. For Kofoed er numerologien den grundlæggende livsvisdom, og hun er ikke bleg for at mene, at den er givet af Gud. Desværre synes jeg ikke, det lykkes hende at formidle denne storhed i sin bog, der ofte er præget af kuriøse postulater, som f.eks. når folk med fødselstallet 4 rådes til at spise rigeligt med salvie, pileurt, islandsk mos og salomons segl - ikke lige de mest almindelige grøntsager i det lokale supermarked. Den danske alternative litteratur savner stadig den store grundige bog om numerologi.