Bøger / faglitteratur

Ny i bestyrelsen : en introduktion til mod, magt, mening, medansvar og mavefornemmelse i bestyrelsesarbejdet


Beskrivelse


Hvad indebærer det at sidde i en bestyrelse? Hvordan klarer du dig godt som bestyrelsesmedlem? Hvilke regler gælder på området? Og hvad skal du generelt være opmærksom på? Bogen her giver dig alle svarene. Ny i bestyrelsen er den første af sin art. Den giver dig et grundigt fundament til at udøve et godt bestyrelsesarbejde. Den forklarer begreber, du skal være fortrolig med, og stiller alle de spørgsmål, du som kommende bestyrelsesmedlem bør stille dig selv, inden du siger ja til at indtræde. Den kommer hele vejen rundt om bestyrelsesarbejdet og forklarer, hvad du skal overveje, inden du siger ja til at sidde i en bestyrelse, om budgetter og regnskaber og om mødernes dagsorden og forløb. Hertil kommer råd og vejledning med reference til både skrevne og uskrevne regler i bestyrelsesarbejdet. Bogen er som udgangspunkt skrevet til nye bestyrelsesmedlemmer, men også erfarne og dygtige bestyrelsesmedlemmer kan få værdifulde råd med på vejen. Ole Borch er advokat og partner i Bech-Bruun. Han har mere end 30 års erfaring som medlem af en lang række bestyrelser i små og mellemstore virksomheder - og en tilsvarende lang erfaring med undervisning på universitetsniveau og i en række faglige fora.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 13. okt. 2015

Vejledning i bestyrelsesarbejde for uøvede bestyrelsesmedlemmer.

I en tid, hvor der er stor fokus på bestyrelsesmedlemmers ansvar og mulige pligtforsømmelser, kommer her en håndsrækning og introduktion til arbejdet for folk, der er på vej ind i bestyrelsesarbejde. Med bestyrelser menes der i dette tilfælde virksomhedsbestyrelser. Forfatteren kommer bredt rundt om emnet. Hvad består opgaven i, forventninger og nødvendige kompetencer, lovgivning, kunsten at læse et årsregnskab, revisors rolle, mødepraksis, risikoen for ansvar og evnen til at tage kvalificerede beslutninger, herunder tvivl og mavefornemmelser.

Bogen er veldisponeret og skrevet i et direkte, klart og lettilgængeligt sprog. Den er skrevet i en lidt omsorgsfuld tone og er meget anvendelig og praksisnær.

Der findes en del litteratur om emnet allerede, fx BestyrelsenProfessionelt bestyrelsesarbejde - hele åretNår bestyrelsen skaber værdi og Professionelt bestyrelsesarbejde - hele året. Senest er udkommet Når bestyrelsen skaber værdi, der har et lidt udvidet fokus på emnetDer findes en del litteratur om emnet allerede, fx Bestyrelsen og . Senest er udkommet Når bestyrelsen skaber værdi, der har et lidt udvidet fokus på emnetDer findes en del litteratur om emnet allerede, fx Bestyrelsen og Professionelt bestyrelsesarbejde - hele året. Senest er udkommet , der har et lidt udvidet fokus på emnet.


Jyllands-posten

d. 23. jan. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 23. jan. 2016