Bøger / faglitteratur

Ny i haven : fra drøm til virkelighed


Beskrivelse


En hurtig, nem og ikke så dyr genvej til at gøre sin have spændende, poetisk og fuld af oplevelser. Med tips til dyrkning, indretning og valg af planter og redskaber samt enkelte opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 5. apr. 2011

Bogen er ikke en egentlig havehåndbog, men indbyder nye haveejere, vel nok især kvinder, til at hyggelæse i den og plukke af dens ideer.

Karina Demuth er journalist og har bl.a. skrevet et par bøger om krukker i haven. Denne bog har et indbydende layout med mange dejlige havefotos. Den passer ind i den romantiske haveopfattelse og er skrevet med journalistisk lethed, humor og optimisme. Med udgangspunkt i et personligt haveprojekt i haven ved familiens idylliske, stråtækte fritidshus i Nordsjælland kommer forfatteren med mange tips og kortfattede praktiske anvisninger på, hvordan man med små midler kan skabe en frodig, romantisk have med mange blomster, en spiselig have, en dekorativ krukkehave og meget mere. Bogen kommer omkring mange aspekter af haven i ret kortfattet form, som kan uddybes i de mere omfattende havehåndbøger.

Bogen tilføjer ikke havelitteraturen noget afgørende nyt. 3. udg. af Signe Wennebergs Den første have, 2011 er en grundigere bog specielt for nybagte haveejere.

En bredtfavnende, men ikke særligt dybtgående havebog skrevet i en let, journalistisk stil til lystlæsning og inspiration for unge haveejere, der holder af den romantiske havestil.